Priset viktigast när privatpersoner väljer webbhotell

billiga webbhotell

Billiga Webbhotell – En annan sida som försöker ta fram de billigaste webbhotellen.

De flesta som börjat med webbutveckling på en hobbynivå har förmodligen försökt leta sig fram till gratis eller billigt webbhotell för att i början kunna lansera sina projekt på skoj. Speciellt när det rör sig om yngre människor så är man kan inte villig att använda sin lilla månadsbudget från barnbidrag/studiebidrag till att betala ett webbhotell.

Man ser även att många som bloggar, framför allt yngre tjejer drar sig till gratis bloggnätverk och först senare försöker de migrera till en annan tjänst eller skaffa sig ett eget webbhotell. En av orsakerna till detta är att det kostar pengar och något få privatpersoner är villiga att lägga om de inte behöver det.

Ska man däremot ha en egen hemsida och inte en blogg så kan man givetvis försöka hitta ett gratis webbhotell men problemen som det medför är förmodligen inte värt det. Det är därför betydligt bättre att försöka hitta ett billigt webbhotell genom att jämföra priser på hemsidor som t.ex. vår eller någon annan sida.

Att betala för ett webbhotell, om än så lite är en trygghet då leverantörer har en skyldighet att tillhandahålla det man betalt för, vilket ett gratis webbhotell inte är. Att öppna en blogg på ett gratis webbhotell kan medföra att man blir av med alla inlägg eller i ett senare skede tvingas betala dyra pengar för att få stanna kvar.

Redan för 10 år sedan satte webbhotell priset i fokus och erbjöd riktigt billiga webbhotell för privatpersoner och idag har det nästan blivit en marknad för sig där många webbhotell är väldigt billiga men samtidigt erbjuder specialiserade tjänster riktade åt företag.

Publicerad i Webbhotell

3 Billiga webbhotell för privatpersoner

Som privatperson är priset alltid viktigt på ett webbhotell. Ofta räcker även de billigaste webbhotellen till väldigt mycket för en privatperson så det finns inte så stor anledning att köpa någon onödigt dyr tjänst.

Svenska webbhotell är tyvärr inte jätte billiga men det finns några bra klipp du kan göra som privatperson. Webbhotellen som jag listas nedanför är i den ordning jag skulle rekommendera om priset var det absolut viktigaste.

One.com – 15kr/mån
One.com är inte bara billigt utan även förmodligen det billigaste webbhotellet som du kan få tag på i Sverige. Det finns delade meningar om det är ett svenskt webbhotell då bolaget är danskt och servrarna befinner sig även i Danmark. De har dock länge riktat sig mot den svenska marknaden.

Webbhotellets pris styrs av hur mycket utrymme du behöver. Det billigaste priset gäller för 5GB utrymme och det räcker väldigt långt till en vanlig blogg eller en privat hemsida.

Utöver dessa 15kr/mån tillkommer en årlig domänkostnad för ditt domännamn och en startavgift.

City Network – 74kr/mån (Just nu 10kr/mån)
City Network är inget litet webbhotell och riktar sig inte bara till privatpersoner. Deras pris på 74kr/mån är inte billigaste men du får extremt mycket för pengarna och de bjuder i princip på hela första året.

Hos City Network kan du koppla hur många domäner (webbplatser) du vill och du har tillgång till 250 GB utrymme vilket är mycket mer än många andra konkurrenter erbjuder.

Om ditt mål är att tjäna pengar eller är i behov av mycket utrymme så hade jag valt City Network. De har heller ingen startavgift så första året blir mycket billigt.

Crystone – 65kr/mån (Just nu 11kr/mån)
Crystone är ett webbhotell som kör på samma koncept som City Network. De erbjuder ett väldigt bra webbhotellspaket som är tillräckligt bra för de allra flesta. Som privatperson har du har du verkligen goda marginaler med ett webbhotellskonto hos Crystone.

Crystone har just nu också en kampanj där du får första året till ett mycket lägre pris än vad det ordinarie priset annars är.

Publicerad i Webbhotell Taggar:

Bra & billigt webbhotell för en privat hemsida

Om du ska lägga upp en egen privat hemsida så är det naturligt att priset är viktigt och du vill komma undan så billigt som möjligt med webbhotellet.

Ju bättre ett webbhotell är desto mer omkostnader har dem och ju dyrare blir det för dig som webbhotellskund. Det gäller därför att ställa rimliga krav på webbhotellet om det ska vara billigt. Att förvänta sig ett riktigt bra webbhotell till en låg kostnad går inte.

För en privat hemsida är det oftast viktigast att det är billigt än att du får tillgång till massor av funktioner som du vanligtvis inte behöver. Det gör kanske heller ingenting om där lite mer driftstörningar under ett år än vad ett lite dyrare webbhotell har.

Driftstörningar är dock inte förutsägbara och ett billigt webbhotell kan ha mindre problem än ett dyrare. Priset är alltså ingen regel för hur mycket problem du kommer få.

Till privatpersoner finns där två självklara webbhotell. Beroende på vad du är i behov av så lämpar sig olika webbhotell.

Det första webbhotellet är One.com, det billigaste webbhotellet i Sverige. Deras servrar står dock i Danmark men de har en månadskostnad på 15kr. Det enda som tillkommer är en liten startavgift och årskostnaden för ditt domännamn.

Det andra webbhotellet är lite dyrare men är ett mycket mer avancerat webbhotell än One.com. Det är webbhotellet City Network och är ett klockrent val om du vill ha flera hemsidor, flera databaser, köra ASP.NET eller helt enkelt ta del av ett mer komplett webbhotell.

City Network har ett normalpris på 74kr per månad, men du får hela första året för 10kr per månad. One.com är ett mycket enkelt alternativ men fungerar okej för en privatperson som önskar endast behöver ett domännamn och en WordPress-blogg t.ex.

Publicerad i Webbhotell Taggar:

Bra och billiga webbhotell i USA

usaUSA är ett stort land och kan egentligen jämföras med hela Europa. Om vi bara ser till Sverige så finns där säkert ett tjugotal webbhotell som är kända alternativ. Om vi ställer det i perspektiv så är det inte svårt att förstå att det finns hundratals webbhotell i USA.

Många webbhotell i USA riktar sig också till en internationell marknad. Detta har varit väldigt betydelsefullt då du länge kunnat köpa väldigt billiga webbhotellspaket från amerikanska webbhotell. Paket som är mycket bättre och kraftfullare än vad du kunnat få tag på i Sverige. Idag har det jämnats ut mycket mer så att välja ett webbhotell i USA har av den anledningen i princip försvunnit.

Att välja ett webbhotell efter sitt geografiska läge kan vara viktigt om man vet att många besökare kommer från ett visst geografiskt område. Har du många engelska besökare så är USA förmodligen det bästa landet att välja webbhotell från.

HostGator – ett av världens största webbhotell
HostGator är ett av världens största webbhotell med flera datacenter i drift och där USA står som fokus. Webbhotellet är bra och billigt med trevliga garantier för dig som kund.

BlueHost – ett annat stort och bra webbhotell
BlueHost är min egen favorit men är inte lika stort som HostGator. Det är dock gigantiskt jämfört med svenska webbhotell. Seriösa och trevlig support.

GoDaddy – Inte bara stora på domäner
GoDaddy är en stor registrar åt ICAN som säljer domäner. De erbjuder också ett billigt och bra webbhotell som har fått bra omdöme från många på nätet.

Vill du hellre ha ett billigt svenskt webbhotell så hittar du dem här. Du kan också besöka www.webbhotelllista.se för fler förslag på webbhotell.

Publicerad i Webbhotell Taggar:

Billiga webbhotell med fri trafik

Fri trafik på ett webbhotell syftar på att webbhotellet inte mäter eller begränsar den datamängd du skickar till och från servern. Man skulle nästan kunna säga att det är obegränsat med trafik.

Det krävs dock ingen magisterexamen för att lista ut att ett webbhotells resurser är begränsade. De har bara ett visst antal fiberkablar till sin hall med en viss kapacitet på och en webbserver har inte heller oändligt med kapacitet. Med detta klarlagt så kan vi lugnt konstatera att det alltid finns en gräns. Ett webbhotell för 20 kr i månaden kommer inte låta dig använda resurser för tusentals kronor i månaden.

Det bästa hade varit att beskriva det som ett webbhotell som inte mäter trafiken men om du belastar servern eller bryter mot avtalet så får du problem. Jag skulle därför undvika dessa till varje pris om du vet med dig att du kommer behöva mycket bandbredd och trafik.

Det är bättre att välja webbhotell som specificerar hur mycket trafik du faktiskt får lov att använda. Det finns idag webbhotell som erbjuder väldigt mycket av den enkla anledningen att även om någon enstaka kund lyckas komma i närheten av gränsen så ligger genomsnittet ändå relativt lågt.

City Network, Crystone och Oderland är tre webbhotell som du kan titta på. Jag har skrivit dem i den ordning som är billigast just nu. Detta kan givetvis ändras så ta en titt på alla.

Webbhotellen erbjuder dock olika funktioner och kontrollpaneler i övrigt så det är intressanta val om du behöver mycket trafik för din hemsida. I skrivande stund rör det sig om trafikmängder på 250-500GB och du betalar under 100 kr i månaden för det.

Du kan jämföra billiga webbhotell i denna prisjämförelsen.

Publicerad i Webbhotell Taggar:

Billigaste webbhotellet i sommar är City Network

City-network-erbjudande-sommar

Sommaren är nu officiellt här och det firar City Network med en kampanj som är svårslagen. Du kan just nu få webbhotellspaketet för ett helt år för endast 5 kronor.

Det tillkommer inga andra avgifter och du binder inte upp dig mer än just det året. Du kan när som helst alltså säga upp tjänsten och allt du behövt betala är 5 kronor eller eventuellt även kostnaden för en domän om du saknar det (99kr för .se).

City Networks erbjudande är det billigaste denna sommaren. Jag är själv redan kund där och erbjudandet gäller endast nya kunder så jag kan tyvärr inte ta del av det. Jag kan dock varmt rekommendera webbhotellet som är ett av de bästa i sin prisklass.

Erbjudandet syns inte under deras webbhotellsektion, så du får gå till deras startsida för att ta del av erbjudandet. Även deras ordinarie kampanjpris på 10 kr/mån är väldigt billigt så oavsett pris är det ett bra webbhotell att välja.

Publicerad i Kampanjer & Rabatter Taggar:

Se upp med billiga webbhotell till företag

Undvik webbhotell med dessa skyltar! :D

Undvik webbhotell med dessa skyltar!

Om du har ett företag och letar webbhotell till er hemsida så bör ni se upp med de billigaste alternativen. Detta kan i längden bli en dyr historia för er, speciellt om er huvudinkomst kommer från Internet.

Ett billigt webbhotell kan vara ett mycket lockande alternativ för ert företag men det finns risker med att välja ett billigt webbhotell för ett företag och du bör vara medveten om dem och vad det kan innebära.

Kostnaden för att driva ett webbhotell skiljer sig inte enormt mycket. Det är klart att webbhotellen kan förhandla fram ett bra avtal med en Internetleverantör eller att deras lokaler kostar mindre än andras i underhåll.

Men om vi förutsätter att webbhotellen har ungefär samma kostnader för sin verksamhet, hur kan då vissa webbhotell vara billigare än andra?

Anledningen är ofta att de lägger fler kunder per server än vad ett bättre webbhotell skulle göra. Det betyder att deras intäkter per server fortfarande är den samma, men att det kan erbjuda ett mer konkurrenskraftigt pris.

För dig som webbhotellskund kan det dock gå ut över din webbplats svarstider och tillgänglighet, något som i sin tur kan påverka din intäkter negativt.

Att då snåla med webbhotellet och ta det billigaste valet för 10-20 kr / mån känns inte som det bästa när det finns bra alternativ för ca 70-200 kr / mån.

Om du har ett företag så välj ditt webbhotell med omsorg. Undvik de billigaste webbhotellen då de kanske inte lever upp till dina önskemål.

Bra förslag på webbhotell för företag?

Det finns en hel del bra webbhotell du kan välja mellan. Men ta en titt på följande webbhotell så är du i alla fall på rätt väg:

  1. FS Data
  2. Oderland
  3. City Network

Beroende på vad du är ute efter, vilken budget du har och inte minst vilka krav du har så är det svårt att endast ange ett.

Publicerad i Webbhotell Taggar:

Billiga webbhotell till egen hemsida

För den som ska skapa sin första egna hemsida så är priset på webbhotell en mycket viktig faktor. Eftersom det oftast inte rör sig om en vinstdrivande verksamhet utan kanske en privatblogg, familjehemsida eller ett annat hobbyprojekt så betalar sig inte kostnaden för webbhotellet. I alla fall inte till en början.

Det finns en hel del gratis webbhotell men det är ingenting jag skulle rekommendera. I vissa fall läggs det till reklam på din sida och även om du skulle hitta en bra lösning så är det inte säkert att de kommer kunna erbjuda tjänsten gratis ett halvår senare, vilket ställer till problem.

Om det är en personlig blogg du är ute efter så finns det massor med gratisalternativ för detta. Jag skulle starkt rekommendera WordPress, men det finns även andra bra val. WordPress finns även som bloggverktyg för dig som har eget webbhotell, men det hittar du här.

Om du faktiskt är i behov av ett webbhotell så kan du ta en titt på vår lista över de billigaste webbhotellen. Webbhotellet One.com är ett populärt val för många privatpersoner. Där får du webbhotell för från 15 kronor per månad. Du får dock lägga till kostnaden för ett eget domännamn som ligger på ca hundra kronor om året.

Med en begränsad budget så är One.com ett bra webbhotell. Det är kanske det billigaste webbhotell du kan hitta och fungerar bra för privatpersoner.

Publicerad i Webbhotell Taggar: ,

Billigt Webbhotell lanseras!

Detta är det första inlägget i en förhoppningsvis lång rad av inlägg om webbhotell & hosting.

Min tanke med sidan är att fokusera på priset och ge tips på bra webbhotell med hög kvalitet men som ändå är billiga.

Det finns så pass många svenska och internationella webbhotell med bra pris att jag här får möjligheten att skriva om de som ÄVEN håller bra kvalitet.

Om du är ute efter ett billigt webbhotell att lägga upp din hemsida på så kommer du finna artiklarna på denna sida mycket läsvärda.

Publicerad i Webbhotell