Bra & billigt webbhotell för en privat hemsida

Om du ska lägga upp en egen privat hemsida så är det naturligt att priset är viktigt och du vill komma undan så billigt som möjligt med webbhotellet.

Ju bättre ett webbhotell är desto mer omkostnader har dem och ju dyrare blir det för dig som webbhotellskund. Det gäller därför att ställa rimliga krav på webbhotellet om det ska vara billigt. Att förvänta sig ett riktigt bra webbhotell till en låg kostnad går inte.

För en privat hemsida är det oftast viktigast att det är billigt än att du får tillgång till massor av funktioner som du vanligtvis inte behöver. Det gör kanske heller ingenting om där lite mer driftstörningar under ett år än vad ett lite dyrare webbhotell har.

Driftstörningar är dock inte förutsägbara och ett billigt webbhotell kan ha mindre problem än ett dyrare. Priset är alltså ingen regel för hur mycket problem du kommer få.

Till privatpersoner finns där två självklara webbhotell. Beroende på vad du är i behov av så lämpar sig olika webbhotell.

Det första webbhotellet är One.com, det billigaste webbhotellet i Sverige. Deras servrar står dock i Danmark men de har en månadskostnad på 15kr. Det enda som tillkommer är en liten startavgift och årskostnaden för ditt domännamn.

Det andra webbhotellet är lite dyrare men är ett mycket mer avancerat webbhotell än One.com. Det är webbhotellet City Network och är ett klockrent val om du vill ha flera hemsidor, flera databaser, köra ASP.NET eller helt enkelt ta del av ett mer komplett webbhotell.

City Network har ett normalpris på 74kr per månad, men du får hela första året för 10kr per månad. One.com är ett mycket enkelt alternativ men fungerar okej för en privatperson som önskar endast behöver ett domännamn och en WordPress-blogg t.ex.

Publicerad i Webbhotell Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>