Se upp med billiga webbhotell till företag

Undvik webbhotell med dessa skyltar! :D

Undvik webbhotell med dessa skyltar!

Om du har ett företag och letar webbhotell till er hemsida så bör ni se upp med de billigaste alternativen. Detta kan i längden bli en dyr historia för er, speciellt om er huvudinkomst kommer från Internet.

Ett billigt webbhotell kan vara ett mycket lockande alternativ för ert företag men det finns risker med att välja ett billigt webbhotell för ett företag och du bör vara medveten om dem och vad det kan innebära.

Kostnaden för att driva ett webbhotell skiljer sig inte enormt mycket. Det är klart att webbhotellen kan förhandla fram ett bra avtal med en Internetleverantör eller att deras lokaler kostar mindre än andras i underhåll.

Men om vi förutsätter att webbhotellen har ungefär samma kostnader för sin verksamhet, hur kan då vissa webbhotell vara billigare än andra?

Anledningen är ofta att de lägger fler kunder per server än vad ett bättre webbhotell skulle göra. Det betyder att deras intäkter per server fortfarande är den samma, men att det kan erbjuda ett mer konkurrenskraftigt pris.

För dig som webbhotellskund kan det dock gå ut över din webbplats svarstider och tillgänglighet, något som i sin tur kan påverka din intäkter negativt.

Att då snåla med webbhotellet och ta det billigaste valet för 10-20 kr / mån känns inte som det bästa när det finns bra alternativ för ca 70-200 kr / mån.

Om du har ett företag så välj ditt webbhotell med omsorg. Undvik de billigaste webbhotellen då de kanske inte lever upp till dina önskemål.

Bra förslag på webbhotell för företag?

Det finns en hel del bra webbhotell du kan välja mellan. Men ta en titt på följande webbhotell så är du i alla fall på rätt väg:

  1. FS Data
  2. Oderland
  3. City Network

Beroende på vad du är ute efter, vilken budget du har och inte minst vilka krav du har så är det svårt att endast ange ett.

Publicerad i Webbhotell Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>